Zeil mee!


Stel je voor. Je loopt wacht aan boord van een klassiek zeilschip. Het is een heldere sterrennacht, je staat aan het roer en krijgt vanuit de stuurhut de opdracht de koers 10 graden aan te passen. Drie dagen geleden had je nog geen enkele stuur-ervaring, nu manoeuvreer je het 48 meter lange schip moeiteloos naar de gevraagde kompas koers… Spreekt dit je aan? Hou je van avontuur, ben je bereidt je grenzen te verleggen en ben je tussen de 15 en 25 jaar? Dan is meezeilen tijdens de Tall Ships Races wel iets voor jou.

Ervaring hoef je niet te hebben, die doe je juist op tijdens het varen. Samen met de vaste bemanning en de andere trainees maak je actief deel uit van de crew die het schip vaart. Je leert hoe je de zeilen moet zetten, klimt in de mast, krijgt uitleg over navigatie en natuurlijk: het dek moet ook geschrobd worden.

Tijdens een race ben je meerdere dagen op zee. In de start- en finish-havens vindt altijd een groots Sail evenement plaats en zijn er spetterende kade-programma’s, zoals de Crewparade waar je ook de internationale trainees van andere schepen ontmoet, en grote vuurwerk-shows.

Een van de trajecten tijdens de jaarlijkse Tall Ships Races is de ‘Cruise in Company’. Uitwisselingen tussen de schepen zijn dan gebruikelijk. Misschien vaar je wel een dag mee op een Russisch schip zoals de spectaculaire 4 master Sedov, of maak je deel uit van de bemanning van de Mexicaanse Quatehmoc, van een Noors schip, of een van de andere Nederlandse schepen.

 

Lees meer in de flyer Jouw Avontuur Begint Hier

Hoewel de STAN zich speciaal richt op jongeren van 15 tot 25 jaar, zijn er ook mogelijkheden als je ouder bent dan 25.
Ga voor meer informatie en boekingen naar www.windseeker.org

 

 


468 ad