Tall Ships Races


De internationale Tall Ships Races vormen iedere zomer het hoogtepunt van de jaarlijkse Tall Ships events. Ongeveer honderd schepen nemen deel aan de Races, met aan boord duizenden trainees.

De Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaan races voor Sail Training-schepen en wordt georganiseerd door de STI, Sail Traning International. De wedstrijden trekken jaarlijks miljoenen toeschouwers. Natuurlijk, de wedstrijd is belangrijk. Iedereen wil winnen. Maar net zo belangrijk is het sociale aspect. Aan wal vullen de kades zich dan ook met muziek, sport, vuurwerk, theater, eten en een heuse crew parade.

De Races bestaan uit drie of vier etappes en doen verschillende Europese havens aan. In 2010 eindigde de vloot in Amsterdam en was het een indrukwekkend onderdeel van het succesvolle Sail Amsterdam. In 2014 is Harlingen wedstrijdhaven van de Tall Ships Races en zal de enorme vloot Tall Ships weer in Nederland te bewonderen zijn.

Voor jongeren bestaat ook de mogelijkheid zich op te geven voor een van de  Internationale Uitwisselingsprogramma’s, mede mogelijk gemaakt door het EU jeugdprogramma ‘Youth in Action’. Deelnemers uit verschillende Europese landen worden dan over de schepen verdeeld, om zo een culturele diversiteit te creëren en internationale vriendschappen te bevorderen.

De STAN organiseert regelmatig zeezeil-evenementen in Nederland, waar ook Sail Training-schepen aan deelnemen.

Ga voor het gehele overzicht van Sail Training-reizen, wedstrijden en Internationale Uitwisselingen naar Programma 2015 op deze site en bekijk welk traject en schip je aanspreekt.

 

De ‘Tall Ships Races 2015′ in het kort:

  • 2 Races en 1 Cruise in Company
  • periode  3 juli t/m 7 augustus
  • Belfast (UK) – Aelesund (NO) – Kristiansand (NO) – Aalborg (DK)

 

 


468 ad