Tall Ships Races


De internationale Tall Ships Races vormen iedere zomer het hoogtepunt van de jaarlijkse Tall Ships events. Ongeveer honderd schepen nemen deel aan de Races, met aan boord duizenden trainees; jongeren tussen de 15 en 25 jaar.

De Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaan races voor Sail Training-schepen en wordt georganiseerd door de STI, Sail Traning International. De wedstrijden trekken jaarlijks miljoenen toeschouwers. Natuurlijk, de wedstrijd is belangrijk. Iedereen wil winnen. Maar net zo belangrijk is het sociale aspect. Aan wal vullen de kades zich dan ook met muziek, sport, vuurwerk, theater, eten en een heuse crew parade.

De Races bestaan uit drie of vier etappes en doen verschillende Europese havens aan. In 2014 ging de Race van start in Harlingen en ook in 2018 is Harlingen wedstrijdhaven. Dit jaar, 2015, eindigen de Tall Ships Races in Ijmuiden en zal de enorme vloot daarna te bewonderen zijn in Amsterdam als indrukwekkend onderdeel van het succesvolle Sail Amsterdam.

Voor jongeren bestaat ook de mogelijkheid zich op te geven voor een van de  Internationale Uitwisselingsprogramma’s, mede mogelijk gemaakt door het EU jeugdprogramma ‘Youth in Action’. Deelnemers uit verschillende Europese landen worden dan over de schepen verdeeld, om zo een culturele diversiteit te creëren en internationale vriendschappen te bevorderen.

De STAN organiseert regelmatig zeezeil-evenementen in Nederland, waar ook Sail Training-schepen aan deelnemen.

Ga voor het gehele overzicht van Sail Training-reizen, wedstrijden en Internationale Uitwisselingen naar Programma 2015 op deze site en bekijk welk traject en schip je aanspreekt.

 

De ‘Tall Ships Races 2015′ in het kort:

  • 2 Races en 1 Cruise in Company
  • periode  3 juli t/m 7 augustus
  • Belfast (UK) – Aelesund (NO) – Kristiansand (NO) – Aalborg (DK)
  • aansluitend Pre Sail IJmuiden en Sail Amsterdam

 

 


468 ad