Niels

Een tijdje geleden ben ik in contact gekomen met At Sea Sail training, en ik wil graag mee op een van hun internationale uitwisselingen. Het lijkt me geweldig om met zeven of meer nationaliteiten op een schip te leven, en veel te leren aan boord.
Jammer is alleen dat mijn reis veel geld kost, ik op kamers woon, en dat dus niet kan betalen. Monique, van At Sea Sail Training,
gaf me de tip om eens wat bedrijven of een plaatselijke Rotary te schrijven, met de vraag of die wilden sponsoren. Wat ik ben gaan doen.
Eerst vond ik het maar lastig, ik kom niet uit een arm gezin of een sociaal geïsoleerde omgeving of zo, ben geen probleem jongere en vond dus dat ik niet voor een beurs in aanraking kwam. Maar ja, als je 1000 euro zou moeten betalen voor een reis, kan ik niet mee.. Als dat ineens 500 euro wordt, word het toch mogelijk, dus ben ik brieven gaan schrijven.
Het is een mooi alternatief om toch met een uitwisseling mee te kunnen. Mensen vinden het vaak belangrijk dat jij je goed ontwikkeld binnen de maatschappij, leert samenwerken en zelfstandig worden, en jijzelf waarschijnlijk ook. Dus wie zou je niet willen steunen!?
Dus met jouw eigen bijdrage plus je eigen geworven fonds, kan je wel mee. Inmiddels heb ik twee bedrijven gevonden die erg enthousiast reageerden en mij wel op weg willen helpen. Beide sponsoren nu 250 euro, een kaartje waard, niet waar?
Misschien zie ik jou ook wel op zee?!


468 ad